søndag 12. juli 2009

YOGA i Varanasi







Etter en god frokost laget av den strenge kokken paa hotellet fortet vi oss til yoga-kurset paa Yoga Training Center i Varanasi. Vi fant stedet etter aa ha fulgt "skilter" malt paa husveggene i en skjult sidegate. Senteret laa i toppetasjen, og vi kunne klart og tydelig hoere seremoniene som ble holdt nede ved Ganges derfra. Ved foerste oeykast ble vi ikke akkurat imponert. Stedet var lite, men vi fant det intimt og hjemmekoselig. Paa veggene hang det bilder av ulike yoga-stillinger og diplomer. Det var bare oss tre og en gutt til fra Australia som hadde meldt oss paa kurset. Instruktoeren var en ung og sprek indisk jente med verdens soeteste smil! Janne og jeg hadde proevd yoga 1 gang hjemme i Norge, og Yassin trodde ogsaa at han hadde proevd noe liknende.. Vi var veldig spente!

Det 2-timers kurset gikk rasende fort, og etter endt kurs hadde vi mestret froske-, tigerstillinger og og mange flere som vi ikke visste at kroppen kunne klare. I takt med disse maatte vi ogsaa mestre pusten, og det skal sies at jeg ble imponert over Yassins pusteferdigheter! Vi leker ikke yoga for aa si det saann:) Vi avsluttet kurset med dyp meditasjon, og svevde mellom aa vaere i soevne og vaaken. Det opplevdes som om vi befant oss et annet sted enn India selv om gatestoeyen var hoey, lukten av krydder og kloakk blandet sammen var intens og det var godt over 45 grader i lufta! Maa oppleves!

Senere paa dagen skulle vi ta toget fra Varanasi til Agra. 10 timers-togtur i sleeper class uten aircondition! Vi hadde virkelig psyket oss opp til togturen. Eller dette gjaldt nok bare Janne og meg, som var de skeptiske og smaaparanoide, mens Yassin var mer av den godtroende typen. Heldigvis hadde Yassin rett, og vi moette ikke et overfylt tog der vi maatte dele sete med kyllinger i bur, indere liggende i hattehyllende og esker pakket inn med stinkende mat overalt paa toggulvet. Vi fikk faktisk hver vaar seng i aapen "lugar" med tre andre vestlige reisere. Vil allikevel ikke akkurat si at det var luksus i og med at vi holdt paa aa koke oss i hjel de gangene toget stod stille, sove med vinduet aapen hele natta, utsatt for regn i ansiktet og insekter flyvende overalt paa toget. Men alt i alt fikk vi sove store deler av natta og var opplagte nok til aa moete Agra med et stort smil!

Det var spesielt aa si farvel til Varanasi. En by overfylt med soeppel, fattigdom og ubegripelige kulturelle og religoese skikker! Vi kommer aldri til aa oppleve makan. Det gjoer noe mennesket ved aa vaere der. India er ikke for alle, men alle boer oppleve India.

Linda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar