fredag 10. juli 2009

Incredible India! Tusenfryd paa 3 hjul og mye mer.























































Incredible India! Tusenfryd 3 hjul og mye mer.

Idag ankom vi Varanasi, et av de helligste stedene for hinduer i India. India skulle bli en low budget tur saa vi hadde forhaandsbestilt et anbefalt hotel fra Lonely Planet i gamlebyen. Da vi gikk av drosja som hadde frakta oss fra flyplassen, la vi ut paa en 15min gange gjennom gamlebyen til hotellet. Det ble 15 min raatt moete med India og et mylder av indisk gateliv i stekende solvarme. Gaaturen led oss i en labyrint av skumle og trange bakgater, ubeskrivelige syn av mennesker, motorsykler, kyr og hund i symbiose og med lukter fra hus og kloakk og ikke minst kumoekk. Med disse inntrykkende friskt i minne, var vi veldig spent paa hva vi kunne vente av et low budget hotel i Varanasi - vi fryktet det meste. MEN naar vi tilslutt kom fra til Scindiha hotell og ble vi overveldet av og var storfornoeyd, spesielt over beliggenheten og balkongutsikten fra hotellet ned mot Ganges og folkelivet der. 3 enkle senger, europeisk toalettskaal, og decent dusj i tillegg til drikkeklar og kald drikke i kjoeleskap.

Linda og Janne hadde paaforhaand lest seg opp litt om Varanasi og vi gikk fort igang med aa planlegge oppholdet. En tur ned til hotell manageren ga oss masse tips, og vi bestilte en anbefalt tur til neste morgen kl. 05:30; en tidlig morgentur foer soloppgang for aa oppleve livet langs elven. I mellom tiden skulle vi ned en tur til byen for aa spise og vi hadde faatt oppgitt en adresse. Vi ble kjent med en medisinstudent fra Australia som tilfeldigvis bodde paa samme hotel. Samme gikk turen langs elva og der fikk vi vaar foerste syn av hvordan kremeringen forgikk. Roeyklukta var til aa kjenne paa, mildt sagt og synet var folk rundt og i elva var ubeskrivelig. Hvordan kunne dette bli en turist attraksjon undret australieren seg. Vi var tomme for ord.

Elven Ganges renner gjennom og er sete for multiple "ghat" som er trappenedgang fra bygatene og omraade ved elvekanten der religioese sermonier, kremering og offentlig bading foregaar side om side. Sammen med australeren dro vi langs elven til 'main ghat' og opp gatene, vi skulle spise paa Keshari Restaurant; et anbefalt sted. Det ble mye frem og tilbake i et mylder av gateskilt foer vi fant fram til resturant, for vi ble fraraadet om aa spise ute da maten kunne bli blandet med diverse saker og ting slik at vi ble lettere bytte for lureri og tyveri.

Neste etappe idag var aa dra til togstasjonen for aa kjoepe billetter til Agra som er 12timer togtur unna. Makan til rickchaw skal du lete lenge etter, ikke nok med at gata var tettpakket med alt som gaar firebein til kjoretoey fra de siste 6 tiaarene, var sjaafoeren en modig raaner paa veien som tok millimeter i bruk for aa komme fram. Vi var mildt sagt ferdig med tidenes trafikk-tivoli paa tre hjul!
Vi skulle i utgangspunktet bli en natt i Varanasi, men det ble forlenget da vi ikke fikk tak i billetter fra enn ellers lettere hissig kar i foreign ticket office for tourists. Det endte med at vi fikk bestilt 3 sovesenger til over imorgen og selv da fikk vi ikke bedre plasser enn laveste klasse, sleeper class! Laveste klasse paa et indisk tog tenkte vi, og no air condition!! Optimister som vi er, ser fram til et het og livlig opplevelse for dette vil bli en taalmodighetsproeve, og muligens den toeffeste biten so far. Men india uten togtur er ikke helt den samme:) Foerste lureri stunt ble vi utsatt for paa hjemveien da vi gikk i mer enn 20 min foer vi var framme ved 'main ghat', noe sjaafoeren paasto var 100m unna. Da fikk vi smake hvordan det er aa vaere godtroen turist!
Yassin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar