mandag 13. juli 2009

Taj Mahal i Agra





Storslåtte Taj Mahal!

Det kriblet i magen da vi var på vei til Taj Mahal. Det verdensberømte byggverket som jeg hittil bare hadde sett på bilder, i filmer og blitt fortalt om. Nå skulle jeg faktisk se det med mine egne øyner! Som advart i Lonely Planet stod det titalls med "guider" utenfor inngangen som vi måtte avvise før vi endelig var innenfor. Det første som slo oss var at vi så å si var de eneste utenlandske turistene der. Resten var indiske turister! Enda en gang var vi fornøyde over å ha dratt utenom turistsesongen:)

Taj Mahal er et fantastisk mausoleum av storartet kultur! Den ble bygd av mogulen Shah Jahan etter at hans yndlingshustru Mumtaz døde under sin 14. fødsel. Taj Mahal er en storslått kubisk hvit bygning med sentralkuppel, oppført i marmor, prydet med arabesker og innskrifter og flankert av fire minareter; anlagt i en vakker hage. Den var mer praktfull i virkeligheten enn på bilder!

Utenom Taj Mahal hadde ikke Agra så veldig mye annet å tilby på enn Agra Fort og Itmad-Ud-Daulah's Tomb (baby Taj). Selve byen var en stor skuffelse, men Taj Mahal var absolutt verdt turen. Etter en natt i Agra var vi klare for å dra videre med toget til Jaipur:)

Linda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar