lørdag 20. juni 2009

14.juni - 15. juni - Ankomst:)





INDONESIA, HERE WE COME!!!!!
Reisen fra Amsterdam til Kuala Lumpur gikk ganske smertefritt. Vi sov nesten hele turen og rakk egentlig bare aa se paa 1 film. Hehe. Vi rakk ikke flyet vaart videre fra KL til Padang, men ny billett kostet bare 300 kr saa det var ikke noe problem!

Foerste dagen paa sykehuset gikk ganske bra selv om det var litt annerledes enn hjemme. Vi var paa morgenmote med alle legene paa indre medisin-avdelingen tilstede og vi presenterte oss selv foran alle sammen (det var saa stort og saa mange der at vi maatte bruke mikrofon). Avdelingsoverlegen spurte oss hva vaart maal med oppholdet var og hva vi onsket aa faa ut av utvekslingen. Det virker som det er veldig stas med utvekslingsstudenter og de har hoye forventninger til oss. Det oppleves nesten som grilling da vi sto foran alle og fikk disse sporsmaalene, men vi taklet det bra tror jeg! Vi fikk ogsaa vite at vi skulle ilopet av praksisen holde en presentasjon hver om en case vi var interessert i paa et av morgenmotene. Vi fikk egne tutorer som kom til aa hjelpe oss med casene og veilede oss gjennom hele oppholdet. Det virker veldig organisert og jeg foler meg allerede hjemme paa sykehusomraadene.

De to foerste dagene har vi sett mange pasienter med denguefeber, malaria og diare. Legene er faktisk flinke til aa forklare ting for oss og vi laerer utrolig mye! De bruker mye av de samme redskapene som oss for aa diagnosere disse sykdommene som f.eks leukocyttverdier, kliniske undersokelser, se paa blodutstryk osv. Innmari morsomt!

Vi har ogsaa vaert utplassert paa intensiv care unit der vi har sett paa slagpasienter (veldig unge folk<45) med typiske nevrologiske utfall, tolke EKG'ene til hjertesvikt-pasienter og pasienter med MI. Vi faar repetert veldig mye og foler at vi fire er flinke til aa diskutere caser sammen. Dagene gaar kjempe fort!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar