lørdag 20. juni 2009

16.-19. juni - Nye inntrykk!


Tar tilbake at ting virker organisert her...Vi har ikke faatt det sosiale programmet av CIMSA (IFMSA-Indonesia) enda saa det er vanskelig aa vite hva vi skal gjoere paa kvelden. Men det er ikke mangel paa folk paa sykehuset som har lyst til aa vaere sammen med oss saa det gaar jo stort sett bra.

Baade tutorene til Janne og meg har vaert opptatte (overlegene her har mye aa gjoere virker det saann) saa vi har saa vidt hilst paa dem, men heldigvis har jeg blitt overlatt til en kjempe flink senior resident (ass lege som er ferdig med spesialiseringen sin i kardiologi til hoesten). Janne skal ogsaa henge med oss! Laerer veldig mye av han! Idag har vi sett paa flere spennende caser. En med Weil's syndrom og en TBC-pasient med pneumothorax og subcutis emfysem. Veldig mange pasienter som er i langtkommende stadier saa funnene er mange! Forholdene paa sykehuset er bedre enn forventet, men selvfoelgelig langt i fra vaare standarder. Det som har overrasket meg mest er familiemedlemmene som "bor" paa sykehuset. Sykehuset er et statlig stoettet sykehus saa det er mange fattige her. De har ofte reist langt og har ikke mulighet til aa ta seg inn paa hotell eller likndene. Saa istedenfor korridorpasienter har vi korridorpaarorende.

Ellers har vi signet opp for 1 maaneders trening paa et mix-treningssenter. Jeg hadde faktisk aldri trodd at jeg skulle trene i Indonesia naar det var 35 grader ute paa et treningssenter uten aircondition. Vi trenger ikke badstu for aa si det saann! Hehe.

Ikveld skal vi faktisk ut med ass.legene. Det blir spennende aa se hvordan det blir!

2 kommentarer:

  1. Sinnsykt spennende opplegg da =) Har dere fått spilt Rang ennå?

    SvarSlett
  2. Selvfølgelig! Og vi slår gutta:)

    SvarSlett